Afgelopen zaterdag 19 januari werden de clubkampioenschappen voor de jeugd gespeeld bij DOV. De organisatie werd geholpen dit jaar door onze stagair Tim Gras, die uitstekend werk heeft gedaan door de uitslag in bijgaande excel te verwerken.
Om 13.00 uur begon het toernooi met totaal 20 inschrijvingen. Uiteindelijk waren er twee afzegginen en toen begonnen de voorronde poules. De nrs 1 en 2 van de poule gingen naar de A poule en de nrs 3 en 4 naar de B poule. Zo heeft iedereen dus de kans om Clubkampioen te worden en voor verrassingen te zorgen.

Na de voorrondes ontstonden 2x een A poule van 5 deelnemers en door een uitvaller werd de B poule een totaal poule van 7.
Verrassende uitslagen zorgden ervoor dat titel verdediger Mika Wiersma, dit jaar genoegen moest nemen met een 6e plaats in de einduitslag
De nrs 1 en 2 van de A poule speelden kruisfinales. Uiteindelijk kwamen Rosa en Melanie in de strijd om plaats 3 en 4 terecht die ook gelijk moest beslissen wie het beste meisje was van de dag. Rosa won in 5 games van haar zus Melanie en werd dus 3e en het beste meisje.
De finale ging tussen Youri Rasch en Rob Karels. Ook dit was een titanenstrijd en deze strijd werd uiteindelijk in 5 games in het voordeel van Youri beslist. Hij mag zich dan ook clubkampioen 2019 noemen bij de Jeugd.

Na de prijsuitreiking en de foto's ging iedereen weer door het koude weer tevreden naar huis.
Dank aan de organisatie van Sjoerd, Tim en Robert.
Attachments:
Download this file (Clubkampioenschappen DOV 2019 Jeugd.xlsx)Uitslagen[ ]11 kB