1969

In Heerhugowaard 't Kruis (foto) wordt op 1 april tafeltennisvereniging 'Door Oefening Vaardig' (DOV) opgericht. TTV Spirit helpt met het contact naar de NTTB.
Wil Does (voorzitter), Frans van der Meer (secretaris) en Ger Groot (penningmeester) vormen het oprichtingsbestuur.
Van de gemeente kregen we een startsubsidie van 100 gulden. Het eerste onderkomen werd
het parochiehuis in 't Kruis.
Op 19 September 1969 werden de eerste clubkampioenschappen gehouden.

 

 

1970

Er wordt besloten gelijk van start te gaan met de afdelingscompetitie.
Het seniorenteam, dat gaat spelen in de 4e klasse, bestaat uit Kees Kuijt (foto), Ab Visser en Ger Groot.
Het jeugdteam gaat de competitie in met Paul Meyland, J. Westmeijer en Dick Volkers.
Het seniorenteam wordt kampioen en Paul Meyland wordt tweede tijdens de afdelingskampioenschappen bij de junioren: direct succes voor DOV.

 

1971

Op de Algemene Ledenvergadering wordt besloten dat de clubkleding bestaat uit een rood shirt met korte mouw en een blauwe broek.
De contributie bedroeg destijds fls; 3,50 per maand voor de senioren en fls; 2,- voor de jeugd.
Kees Kuijt werd in datzelfde jaar voor de 2e maal clubkampioen terwijl Bert Schoofs kampioen van Nederland werd.

 
1971 - 1972

De vereniging groeit en er wordt naar een andere huisvesting gezocht. Het oog valt op de Timmerfabriek van de fa. Kuiters (foto), wat toen het jeugdcentrum "De Stulp" heette, in het centrum van Heerhugowaard.
Het gebouw is zeer verwaarloosd. DOV moet de ruimte delen met jeugdactiviteiten. Alles wordt grondig schoongemaakt en geschilderd en de betonnen vloer wordt met een goedkoop verkregen kurklinoleum belegd.
Er wordt een klein barretje gebouwd. 'Zaal Kuiters' is de nieuwe naam.


 1972 - 1973

Het clubblad 'Effect' wordt ten doop gehouden en Henk van 't Hoenderdaal wordt clubkampioen.
Op 27 mei worden de statuten van DOV tijdens de Algemene Ledenvergadering goedgekeurd.
Er wordt datzelfde jaar voor de 4e maal een scholentoernooi georganiseerd.
In de sporthal van zwembad 'De Horst' streden 110 kinderen om de wisselbeker. De Taxusschool werd kampioen bij zowel de jongens als bij de meisjes.

 

1974 - 1975

De clubkleuren worden aangepast: groen shirt en donkerblauwe broek. Het shirt wordt voorzien van een door Peter Vredeling ontworpen logo.

 

1975 - 1976

DOV speelt voor het eerst in de landelijke seniorencompetitie maar degraderen direct terug naar de afdeling.De algemene klacht was: lastige services en veel topspin.
Het bestuur ging ijverig op zoek naar een goede trainer en vond Trevor Taylor (foto), een Engelsman spelend op Europees niveau.
Hij was bereid 2 à 3 uur 12 jeugdleden training te geven.

 

1976 - 1977

De accomodatie komt ter discussie. De beheerder kan het beheer niet meer voortzetten.
DOV neemt het beheer over en begin '77 wordt een renovatie-commissie gevormd. Het kleine barretje wordt vervangen door een meer professionele tapkast.
Voor de laatste keer wordt het scholentoernooi georganiseerd, in de sportzaal van scholengemeenschap 'Huygenwaard'.


1978 - 1979

Eric Wijman wordt Nederlands kampioen bij de 8-kampen jeugd. De huur wordt onverwachts opgezegd.
De gemeente regelt een gesprek met DOV en de Algemene Jeugdraad. Het huurcontract wordt verlengd tot 1 januari 1983, alle achterstallige huurpenningen moeten betaald worden en alle reparaties komen voor rekening van DOV.

 

1979 - 1980

Het spelen in het clubtenue wordt verplicht op straffe van f5,- boete. Voor het clubblad is er een nieuwe omslag in de DOV-kleuren.
Het ledental loopt inmiddels al op tot 140 en het dak van de zaal lekt nog steeds.


1980 - 1981

De onhoudbare situatie rondom clubgebouw Kuiters wordt bij de Gemeente voorgelegd. Door een aantal noodvoorzieningen te treffen weet de vereniging zich voorlopig te redden.

De kranten berichten over de promotie van het 1e team (Misja Weers, Henk en Lars van 't Hoenderdaal) naar de promotie hoofdklasse, maar schrijven ook schande over de accomodatie van DOV.

 


1981

Het 1e jongensteam, bestaande uit John Straathof, Eric Wijman en Jurgen Veenker, wordt in de voorjaarscompetitie kampioen in de landelijke C-klasse.
Op 13 maart van hetzelfde jaar wordt voor de allereerste keer een klaverjasdrive gehouden. Een traditie die inmiddels nog steeds bestaat.

Op 28 november wint DOV de verenigingsprijs op het Spirittoernooi. 
1982 - 1983

Ten bate van de verbouwing en de renovatie wordt een superloterij georganiseerd met als hoofdprijs een auto. Er zijn 650 loten die elk f50,- moeten kosten.
Tevens gaat een 'stenenactie' van start. Voor f10,- wordt je naam op een plaatje gegraveerd en bevestigd op een steen in het nieuw te bouwen gedeelte.
Op 3 december 1982 komt de goedkeuring van de Gemeente voor de renovatie. Op 13 mei 1983 geeft Herman Finkers een try-out in de zaal van DOV.

 


1984 - 1985

Na veel overleg met de Gemeente gaat DOV begin '84 accoord met een eenmalige investeringssubsidie van f75.000,- en kan begonnen worden met de renovatie en uitbreiding van het clubgebouw.
Op 21 mei 1984 krijgt het gebouw de nieuwe naam 'Tafeltenniscentrum DOV'. Het gebouw is inmiddels voor het symbolische bedrag van f1,- overgenomen van de AJR.
Op 23 februari 1985 wordt het clubgebouw officieel heropend
.


1986

Daf Noord-Holland gaat het 1e herenteam sponsoren. John Straathof, Eric Wijman en Dolf Oosterbeek worden uiteindelijk ongeslagen kampioen in de 1e klasse van de afdeling en promoveren naar de 5e divisie.
Op 19 september van dat jaar komt tafeltennisvereniging Neuenburg uit Duitsland een weekendje op bezoek.

 


1987

Mark Heemskerk wordt in 1987 afdelingskampioen bij de jeugd en wint tevens het dubbel met Linda Lambregts.
Mark neemt inmiddels de 1e plaats in op de A-jeugdranglijst. Met Dennis Selier wordt hij Nederlands kampioen jongens-dubbel (foto).

Voor het gebouw staat een nieuwe vloer op het verlanglijstje. Het 1e herenteam wordt kampioen in de 5e divisie.

 

 

1988

In maart vertrekken een aantal DOV'ers op ski-weekend naar Winterberg in het Sauerland. Er zijn 33 deelnemers.

In de voorjaarscompetitie wordt het 1e herenteam (John Straathof, Eric Wijman en Erik Heemskerk) kampioen in de 4e divisie.
Ronald Beringen komt het team versterken (op foto links: Straathof, Wijman en Beringen).

Bert Schoofs gaat bij DOV training geven. Mark Heemskerk wordt Nederlands kampioen bij de welpen door Jurgen Pastoors te verslaan in de finale

 

 

1989

DOV bestaat 20 jaar. Mark Heemskerk vertrekt naar Hooge Huys. Er wordt besloten dat de nieuwe vloer van hout zal zijn. DOV wint opnieuw de verenigingsprijs op het Spirittoernooi en mag de wisselbeker houden.

Eind '89 verschijnen Lea en Maria Kooij en Hakan Meijer ten tonele. De zusjes zullen later zeer succesvol blijken en Hakan maakt 10 jaar later samen met Lea de eerste Internet website voor DOV.

Mark Heemskerk wordt Nederlands kampioen bij de pupillen met een A-licentie (hoogste licentie) door Edwin Vente in de finale te verslaan met 21-11 en 21-16 (na 18-5).

 

 

1990

Het komt tot een breuk tussen Ronald Beringen en DOV: het bestuur schorst de speler voor 3 maanden wegens het in diskrediet brengen van de vereniging. Beringen vertrekt.

Het 1e damesteam (foto), bestaande uit Linda Lambregts en Jenny en Lydia van der Vaart, promoveren naar de 2e divisie. Peter Vredeling is de coach.
Tijdens de Nederlandse kampioenschappen te Helmond worden Mark Heemskerk en Rogier Hesseling (ZTTC) eerste in het dubbel bij de pupillen met een A-licentie.

De sportshow van de Herato worden tijdens de clubkampioenschappen van D.O.V. uitgezonden via de radio.

 

 

 

1991 - 1992

Mark Heemskerk keert terug bij DOV en wel in het 1e herenteam (foto). Willem Klaver wordt de sponsor. Koen Beenken komt in 1992 het 1e herenteam versterken.

Lea en Maria Kooij worden 1e bij de afdelingsmeerkampen, respectievelijk bij de welpen en bij de pupillen. Lea en Mark worden beiden 2e bij de NK-meerkampen.

Mark Heemskerk wordt in Hoorn de jongste winnaar van de senioren afdelingskampioenschappen door in de finale Melissa Muller (die met dispensatie bij de heren meedeed) met 17-21, 21-19 en 21-19 te verslaan.

 

 

1993

Mark Heemskerk breekt zijn pols. Het 1e herenteam behaalt in de voorjaarscompetitie het kampioenschap in de 2e divisie. Datzelfde jaar zou het team echter weer degraderen.

Op de foto: (staand) Paul Heemskerk (coach), Koen Beenken, Erik Heemskerk, John Straathof en (liggend) Mark Heemskerk.

 

 

Het 1e meisjesteam (Lea en Maria Kooij en Eline Homan) wordt kampioen in landelijk B.
Toch is het ook een triest jaar: Bert Schoofs komt onverwachts op 48-jarige leeftijd te overlijden. Tijdens de trainingen bij DOV zei Bert altijd: 'praten en slaan zullen nimmer samen gaan'.

 

 

1994

DOV gaat zijn jubileumjaar in. Op 1 april 1994 bestaat de vereniging 25 jaar. De festiviteiten bestaan uit een receptie een feestavond met live-muziek en een groots opgezette klaverjasdrive. Een heus jubileumboek wordt er uitgegeven (zie foto).
Vanaf de oprichting wordt het bestaan van de club beschreven. (Het boek is nog steeds verkrijgbaar !)
Het eerste herenteam keert na een half seizoen terug in de 1e Divisie. Koen Beenken geeft aan met tafeltennis te stoppen.
Het 1e meisjesteam wordt in de najaarscompetitie kampioen in Landelijk A. Marloes de Smet heeft inmiddels de plek van Eline Homan overgenomen.
Mark Heemskerk wordt met maximale winst clubkampioen. Hetzelfde doet Lea Kooy bij de jeugd. Sonja Heltzel wordt aangesteld als jeugdtrainster.
Het penningmeesterschap gaat van Theo van der Eng over naar Ed Huiskens. Drie jeugdleden halen de finale bij de landelijke jeugdmeerkampen: Lea en Maria Kooij en Mark Heemskerk. Lea wordt, samen met Catry Hof Nederlands kampioen dubbel bij de jeugd in Helmond. Maria, Lea en Marloes worden met resp. 83-90-en 89% kampioen in Landelijk A. Mark Heemskerk gaat Eredivisie spelen bij VSB/Harkstede. Het 2e team speelt 4e Divisie met Stefan Philipsen, Dennis Derr en Frank Hessing

 

 

 


1995

Clubkampioen wordt wederom Mark Heemskerk. Het 1e herenteam o.l.v. Paul Heemskerk met John Straathof, Erik Heemskerk en Eric Wijman draaien in de 2e Divisie op volle toeren.
Als 13-jarige speelt Lea Kooij de halve finale in de Dames B meerkampen. Het 1e meisjesteam wordt kampioen van Nederland: Marloes, Maria en Lea. Een unieke gebeurtenis. In het najaar spelen zij in de 3e Divisie, waar ze direct het kampioenschap behalen.
Op 21 mei vindt een receptie plaats. De Piet Stokman-bokaal wordt uitgereikt aan voorzitter Ben Craane. Mark Heemskerk wint de Open Langedijker. Clubkampioen bij de jeugd: Rosalie van Es. De geruchten gaan dat de gemeente 'iets in het snotje heeft' met ons clubgebouw. Dit jaar een aanwas van 35 leden.

 

1996

Het bestuur raakt in conflict met het 1e herenteam en andersom. Dit betekent, mede door het vertrek van John Straathof, Erik Heemskerk en Mark Heemskerk, dat het 1e team in de 2e helft van het jaar gaat bestaan uit: Eric Wijman, Frank Hessing en Stefan Philipsen.
In Landelijk C, bij de jeugd, worden Frieda en Sonja de Fockert, Karin Kroeders en Franca Fischer kampioen. Dubbelkampioen van Nederland worden voor de vijfde maal op rij: Lea Kooij en Catry Hof.
De opmars van het 1e damesteam is niet te stuiten. Het kampioenschap in de 2e Divisie wordt behaald. Clubkampioen bij de jeugd, meisjes, Frieda de Fockert, bij de jongens Niels Zonneveld.
De gemeente zegt: 'Anton Bakker' en DOV moeten ''verdwijnen''. Heren 1, 2, 3, 4, 6 ,10 degraderen. Jongens 1 kampioen Landelijk B, meisjes B treft promotie. Leo Beers stopt als wedstrijdsecretaris.

 


1997

In de voorjaarscompetitie eindigt het 1e damesteam op een tweede plaats in 1e Divisie. Door de terugtrekking van het 1e team van Hotak gaan de dames toch Eredivisie spelen.
Karlijn Wenstedt (rechts op de foto) uit Tilburg neemt de plaats in van Maria Kooij. Het eerste herenteam bestaande uit Eric Wijman, Frank Hessing en Stefan Philipsen slaagt er niet in de plek in de 4e Divisie (47 punten uit 10) te behouden en degradeert naar de afdeling.Het 1e jongensteam bestaande uit Mike Klaarhamer, Ramon Ligthart, Juriaan Bakker en Matthieu Achterberg wordt kampioen in Landelijk A groep 2. Bij de Nederlandse kampioenschappen wordt Lea Kooij eerste bij de aspiranten en Marloes de Smet tweede bij de junioren. Het zogenaamde 'plan de Horst' wordt afgeblazen. Clubkampioen bij de jeugd Mike Klaarhamer. Frieda en Sonja de Fockert en Mylinh Vuong spelen in het najaar Landelijk A. Willem Klaver droomt van een eigen bloemenzaak.

1998

Het 1e damesteam stelt zich veilig met een 6e plaats in de Eredivisie. Karlijn Wenstedt verlaat DOV na twee seizoenen, om studieredenen. Sandra di Pietro neemt haar plaats in. Ook Miriska de Haas komt onze gelederen versterken. Het mag niet baten: DOV degradeert naar de 1e Divisie. Marloes de Smet wordt opgenomen in de Oranje-selectie.
Veel jeugdteams worden kampioen: DOV 1 meisjes in landelijk C, de junioren in de 1e klasse A, de junioren in de 3e klasse A. Pupillen/welpen in de 1e klasse A en in de 2e klasse A. Daar horen namen bij als: Danielle van de Vrijhoef, Rosalie van Es en Mai Vo. Arnoud Hogendoorn, Niels Zonneveld en Milinh Vuong, Kim Vo, Ton Vo en Daan Doedens.
Clubkampioen wordt opnieuw Mike Klaarhamer. Heren 1 gaat weer spelen in de 4e Divisie: Mike Klaarhamer, Eric Wijman en Stefan Philipsen.

 


1999
Het 1e damesteam weet nog niet terug te keren op het hoogste nivo. Met 67 punten eindigen zij op de tweede plaats. Toch krijgen zij een plek in de schoot geworpen (Cosmos/TTVV valt weg) en gaan in het najaar weer in Eredivisie spelen. Uit China komt Li Jiao (of Jiao Li zie foto). Pas in de 7e wedstrijd komt zij voor het eerst voor DOV uit. Haar visum was nog niet in orde. Haar inbreng behoedt DOV voor degradatie. Het 1e herenteam degradeert weer om in het najaar weer te promoveren met Dennis Derr in de gelederen. Eric Wijman wordt clubkampioen. Hij verslaat Hakan Meijer in de finale. Op de Nederlandse jeugdkampioenschappen in Helmond behaalt Ton Vo de eerste plaats bij de Welpen waardoor hij een A-licentie verkrijgt. Lea Kooij en Catry Hof worden opnieuw Nederlands kampioen in het dubbelspel. Op 1 oktober telt DOV 130 leden. De grootste vereniging op Spirit na. Li Jiao volgt een officieel inburgeringsprogramma, het Nederlands gaat haar nu al goed af.

 


2000

De dames starten het jaar in de Eredivisie met Marloes de Smet, Sandra di Pietro, Lea Kooij en Li Jiao, onder leiding van Rene de Smet en Ad Kooij. Het damesteam bereikt de kampioenspoule in het voorjaar. Het 2e damesteam gaat verder in de 4e Divisie evenals Heren 1.
Competitie: 67 competitiespelende leden bij de senioren en 34 bij de jeugd, verdeeld over 26 teams. Bij het Nederlands kampioenschap damesdubbel behalen Li Jiao en Marloes de Smet de zilveren medaille.
Li Jiao ontvangt ook het zilver in het damesenkel. Elena Timina wint van haar in drie games. De dames Frieda en Sonja de Fockert en Mylinh Vuong promoveren naar de 3e Divisie.
Bij de Jeugd Nederlandse Kampioenschappen wordt Ton Vo te samen met Rens van Boxtel (Victoria) eerste in het dubbelspel. Danny Klaver wordt clubkampioen bij de jeugd.
De afdeling NHNK is gefuseerd met de afdelingen Amsterdam en Kennemerland.

We zijn weer in gesprek met de gemeente over ons gebouw.

 

2001

Het 1e damesteam bereikt weer de kampioenspoule. Zij worden geen kampioen. Mirjam Hooman wordt aangetrokken en Lea Kooij besluit uit het team te stappen. Dit betekende het einde van de inbreng van zogenaamde 'eigen opgeleide speelsters'.
Mede door de financiële bijdrage van sponsor Willem Klaver wordt het 1e damesteam 'professioneel' aangepakt. De uitstraling in de regio en ook landelijk is duidelijk te merken. De organisatie staat los van de vereniging DOV. Echter onze steun is onontbeerlijk voor een goede gang van zaken. Dit kost de vereniging enorm veel energie.

Het aantal nieuwe leden neemt explosief toe. Het 1e jongensteam: Danny Klaver, Paul Zwaan, Ton Vo en Winly Vuong promoveert naar Landelijk A onder leiding van Ad Kooij. De website is klaar. Hakan Meijer en Lea Kooij tekenen er voor. Clubkampioen wordt Li Jiao. Hoe bestaat het!!
Ton Vo wordt clubkampioen bij de jeugd. Het 2e damesteam bestaande uit Frieda en Sonja de Fockert en Mylinh Vuong spelen in de derde Divisie. Het 1e herenteam wordt kampioen in de Hoofdklasse maar weet niet in een beslissingduel tegen Spirit te promoveren. In de tweede ronde van de Nancy Evenscup komt het damesteam uit tegen het Hongaarse Hungarotel Oroshaza en verloor nipt. Het kindertafeltennisfeest in december telt meer dan honderd enthousiaste kinderen.

Met de jeugd gaat het goed: het aantal nieuwe leden neemt bijna explosief toe. In 2001 zullen voor het eerst sinds jaren weer 2 pupillen/welpen-teams voor DOV uitkomen. Het eerste jongensteam (Danny Klaver, Paul Zwaan, Ton Vo en Winly Vuong) promoveerde naar landelijk A.

 

2002

Sportploeg van het jaar(Wouter Sportfonds) wordt het in de Eredivisie spelende damesteam 'DOV KlaverLelie'.
Li Jiao wordt winnaar van de Open Langedijker en voor de derde maal clubkampioen. DOV KlaverLelie bereikt de laatste vier en gaat voor het kampioenschap. Voor het eerst wordt er een persbijeenkomst gehouden bij DOV.
Europees kampioene Xia Lian Ni wordt aangetrokken om DOV KlaverLelie (topsport) in nog 'hogere sferen' te brengen. Ook trainer Hans Lingen komt mee. Ook werd Jana Timina gecontracteerd. De topsportafdeling is definitief een feit en opereert los van t.t.v. DOV (breedtesport). De hoofdsponsor is Willem Klaver. In september worden nog twee Chinese dames aan de selectie toegevoegd: Li Jia Wei en Jing Jun Hong respectievelijk de nummer 11 en 17 van de wereld.

Frank Palman pakt de training op voor de in de lagere klassen ingedeelde competitiespelers. De jeugdsectie groeit met 23 nieuwe leden. De teller staat inmiddels op 60, schrijft trainer Frank Palman in Effect. Het kindertafeltennisfeest wordt bezocht door 120 kinderen. Het 1e DOV-damesteam (Sonja, Frieda, Mylinh) stopt. DOV Klaver Lelie wordt op 7 december voor het eerst landskampioen, tevens wordt in de Nancy Evenscup de halve finale bereikt Topsport levert ook 'iets' op. Namelijk: 10 splinternieuwe tafels!!


2003

Het DOV KlaverLelie team wordt op 29 april Nederlands Kampioen, wat weer recht geeft op deelname aan de Champions Leaque.
Mike Klaarhamer wordt clubkampioen, Ton Vo wordt dit bij de jeugd. Er wordt veel inspanning verwacht van de club om de organisatie te steunen van het 1e damesteam in de Europacup op 11 oktober en 20 december tijdens de thuiswedstrijden. Uit tegen Slovenië wordt met 3-0 gewonnen.
DOV krijgt nieuwe wedstrijdshirts, beschikbaar gesteld door Willem Klaver. Op 7 december verliest DOVKlaverLelie in Oostenrijk met 3-1 van Frosberg. Bijna alles is daar 'Chinees' wat de klok slaat... De najaarstitel komt tegen Den Helder in handen van DOVKlaverLelie. DOV Heren 1 wordt kampioen in de 1e klasse (Mike Klaarhamer, Eric Wijman en Dennis Derr). Ook de teams 9 11 14 en 15. Bij de jeugd slagen het 4e team (Stefan van Zummeren, Lex van der Wijk, Robin Giacomini en Nam Ahn Le) alsmede het 6e team (Patrick de Knegt, Jeffrey de la Rie, Rick Smit en Pieter Baten) erin kampioen in hun klasse te worden. Li Jiao wordt sportvrouw van het jaar in Heerhugowaard.

 

2004

In het tweede duel tegen Frosberg uit Oostenrijk wordt DOVKlaverLelie met 3-1 verslagen.
Met Erik Heemskerk weer in de gelederen (na acht seizoenen) promoveert Heren 1 naar de 3e Divisie.
Op 1 mei wordt DOVKlaverLelie voor de tweede maal kampioen van Nederland. Dit is het laatste 'wapenfeit' van ' Topsport' onder de vlag van DOV. De geldkraan is dichtgedraaid en Li Jiao gaat voor NAK-Den Helder spelen. Sponsor Willem Klaver volgt Li Jiao financieel. Maria Kooij gaat bij de jeugd training geven.
De besprekingen met de gemeente over ons clubgebouw zijn in volle gang. Kees Kortekaas is onze nieuwe penningmeester. Hij volgt Sjaak Neefjes op. DOV Heren 1 redt het niet in de 3e Divisie. Op 9 november wordt Frans Petra voorgedragen als voorzitter van onze afdeling HNRN.

 

2005

Het 1e Herenteam bestaande uit Eric Wijman. Erik Heemskerk, Mike Klaarhamer en Ton Vo gaan in het voorjaar in de 1e klasse uitkomen.
Bij de jeugd spelen zowel het 1e als het 2e team in dezelfde poule, in de 1e Klasse: Stefan de Hoogt, Daan Doedens, Jorin van der Aar, Tijmen Groustra, Jean Paul Montanus, Nam Ahn Le en Robin Giacomini.
Li Jiao wordt Nederlands Kampioen. Tevens doet zij mee aan de Europese Kampioenschappen in Denemarken, waar zij een derde plaats behaalt. Tijdens de Top 12, in Rennes Frankrijk, behaalt zij ook een derde plaats.
Jean Paul Montanus bereikt de finale van de nationale Jeugdmeerkampen in Leimuiden. Voor het geplande nieuwe gebouw bij de sporthal Zuid zijn ontwerptekeningen gemaakt. De procedure voor de bouwvergunning is in gang gezet.
In september gaat de puntentelling tot de 'elf' in plaats van 'eenentwintig'. Irma Wagenaar-Wijman wordt clubkampioen in de B-poule, wat recht geeft op deelname in de A-poule. Clubkampioen Senioren wordt Mike Klaarhamer. Clubkampioen bij de jeugd wordt Daan Doedens. In de Regioklasse wordt het 1e team bij de jeugd winnaar met 60 punten uit 8 wedstrijden. Volgend jaar(voorjaar) spelen zij in Landelijk C.

 

 

2006

Het nieuwe gebouw is in aantocht. De bouwtekeningen worden in de zaal opgehangen. De plek is ook bekend. Nu moet de gemeente nog de bezwaren afhandelen. De contributie gaat fors omhoog.
Irma Wagenaar stopt als bestuurslid (secretaris), Dennis Derr neemt plaats in het bestuur. Clubkampioen bij de senioren werd Mike Klaarhamer (zie  actiefoto).
Clubkampioen bij jeugd werd Daan Doedens bij de jongens en Marcella Kroon bij de meisjes.
Er waren vijf teams in de voorjaars competitie en vier in de najaarscompetitie.Tijdens de voorjaarscompetitie werd DOV 3 kampioen in de 2e klasse. daarin zaten de volgende spelers Marcella Kroon, Jordy Hoogendorp, Jorin van der Aar en Roy Wester. De forse afmeldingen bij de jeugd is gestopt er is gemiddeld zelfs weer een stijging van 1 lid. De trainers Ad en Maria Kooy stoppen met het training geven. Ook bij de senioren lijkt de daling zich te stabiliseren. De heren 1 werd in het najaar kampioen en kunnen in 2007 3e divisie spelen.We nemen ook afscheid van Sonja de Fockert als webmaster.

 

2007

Er zijn nog maar twee jeugdteams in de competitie een absoluut dieptepunt tot nu toe. Het bestuur zoekt nog een secretaris. Mike Klaarhamer stopt bij het bestuur. Er is nog steeds ledenverlies. Ook nog geen nieuwbouw, maar het laatste bezwaar is van tafel geveegd. Er is een oprichting ‘Vrienden van DOV’ door Arie Meijen.
Paul Heemskerk gaat de website beheren. Jeroen Koopmanschap stopt met de ledenadministratie. Li Jiao Europees Kampioen, winnaar top-12 en winnaar Pro-tour Slovenie. Ad Hes wint de kerstklaverjas.
Training wordt nu door Paul Heemskerk gedaan.Eric Wijman wordt clubkampioen bij de senioren. Bij de jeugd wordt Jeffry Nijboer kampioen bij de jongens en Ilona Wagenaar bij de meisjes.

 

2008

De club van ‘Vrienden van DOV’ telt 32 leden, Li Jiao winnaar Top-12 in Frankfurt en deelneemster aan de Olympische Spelen in Bejing. Clubkampioen senioren werd Mike Klaarhamer en bij de jeugd Damiën Bendter bij de jongens en Jeska Fritschze bij de meisjes. Er was een volledig bestuur. Hierdoor ook geen verslag van de secretaris evenals een verslag van de ledenadministratie. Paul Heemskerk gaat de ledenadministratie doen. Ook wordt er weer een invulling gegeven aan een toernooicommissie. De nieuwbouw lijkt nu echt te gaan lukken. Kees Kuijt wint voor de derde keer de kerstklaverjas.
Er komt weer een lief en leed commissie.
Het pupillen/welpenteam wordt kampioen.
Het aantal jeugdleden is weer gestegen terwijl er bij de senioren een licht daling is geconstateerd.

 

 

2009

‘Wouters Sportfonds Gala’; Li Jiao en Trinko Keen geven een demonstratie, waarbij Li Jiao voor de derde keer sportvrouw van Heerhugowaard wordt.
Gerdie Keen wordt als jeugdtrainster aangesteld.
Frank Palman stopt in december 2009 als trainer. Er is nog geen opvolger. Het nieuwe tafeltenniscentrum wacht op goedkeuring van de vergunningen het zal wel eind 2009 worden voordat er gebouwd kan gaan worden..
DOV pupillen/welpen met overmacht kampioen


DOV bestaat 40 jaar er wordt een bescheiden feestje georganiseerd. Kees kuijt maakt samen met Tamara Harlaar een jubileumboek voor deze 40 jaar.
Het ledenaantal blijft ongeveer gelijk. Er wordt een weer een oliebollentoernooi georganiseerd. De clubkampioenschappen jeugd gaat dit jaar niet door. Eric Wijman werd Clubkampioen bij de senioren.

 

 

2010

Op 3 september 2010 werd Ons nieuwe gebouw aan de Helena Nordheimland 5 officieel geopend door wethouder Leo van Dickhof. We krijgen nieuw clubtenue waar niet iedereen tevreden over is. Het aantal jeugdleden neemt behoorlijk toe. Het bestuur wil het het informeren naar de leden gaan stroomlijnen. Het koffietafeltennis doet zijn intrede. Een drietal leden hebben voor D.O.V. 16 nieuwe sponsors binnengebracht voor de duur van drie jaar. Er zijn vier toernooien gehouden: Clubkampioenschappen; Slottoernooi; Clubkampioenschappen dubbel en een Oliebollentoernooi. Het ledenaantal is weer groeiende met twintig leden. Wat een behoorlijke stijging is. Bert Verhagen heeft het voorzitterstokje van Ben Craane na 18 jaar overgenomen. Ook Gertjan Fritzsche, vader van een jeugdspeelster gaat zich inzetten voor de jeugd. Toon Paro stelt zich op de vergadering beschikbaar als bestuurslid PR. Clubkampioen bij de senioren werd Mike Klaarhamer en bij de jeugd Damian Bendter. Sterkste meisje werd Jeska Fritzsche.

 

 

2011

De damverening SNA heeft in de zomer van 2011 de zaal gehuurd voor een 2-weekse evenement. Er was een daklekkage die de onderhoudscommissie heeft laten herstellen. Er zijn opeens veel fruitvliegjes in de kantine die bijna niet uit te roeien valt. De PR is bezig met de basis van een nieuwe website met een moderne aanpak.
Het "raamwerk" is inmiddels o.l.v. het bestuur vastgesteld. Naast de vier toernooien van vorig jaar is er een Jeugd/ouder toernooi toegevoegd. De gemiddelde opkomst bij het koffietafeltennis is op de woensdag 6 deelnemers en op de donderdag 16 deelnemers. Op 29 april 2011 heeft Kees Kuijt een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Ook nu is het ledental weer toegenomen nu met 10 leden.
Er zijn hoofdlijnen jeugdbeleid vastgesteld voor de jaren 2012-2015. Er zijn weer vijf competitieteams bij de jeugd. Financieel gaat het goed alleen zijn de energierekeningen erg hoog.
Ben Craane wordt erelid en Fred Wijman Lid van verdienste per 28 maart 2011. Clubkampioen bij de senioren werd Mike Klaarhamer en bij de jeugd Jeska Fritzsche. De sterkste jongen werd Niels Duin. Guido Verhagen werd eerste bij de klaverjasdrive.

 

2012
In plaats van het clubblad wordt er overgegaan op een nieuwsbrief. Het ledental gaat nog steeds vooruit, nu met tien leden. De beoogde nieuwe website is tot nu toe nog niet gelukt en doen we het nog steeds met de oude website. Er zijn bij de vereniging vier mensen in opleiding voor tafeltennistrainer 2. De nadruk gaat bij de jeugd nu iets meer naar prestatiegerichtheid. Er zijn weer de bekende vijf toernooien gehouden clubkampioenschappen enkel, clubkampioenschappen dubbel, jeugd/oudertoernooi, oliebollentoernooi en slottoernooi. Het koffietafeltennis op donderdagmorgen bereikt bijna zijn maximum, helaas blijft de woensdagmorgen wat achter.
In de competitie blijft het eerste herenteam hangen in de hoofdklasse door steeds geen kampioen te worden. Clubkampioen senioren werd weer Mike Klaarhamer en bij de jeugd ook weer Jeska Fritzsche en sterkste jongen Niels Duin. Klaverjas winnaar werd Nico Wingelaar.